Дедалі частіше в нашому повсякденному житті можна чути модне слово «аерогриль», а також про те, що з його придбанням готувати стає легко та зручно. Також можна чути про те, що їжа приготована за допомогою цього дивоприладу стає неймовірно смачною і до того ж зберігає набагато більше корисних речовин.
Аерогриль здатний замінити собою багато побутових кухонних приладів: духовку, кухонну плиту, мікрохвильову піч, фритюрницю, гриль, шашличницю, тостер, ростер, пароварку, коптильню, сушильну шафу, електросковородку. Этим аерогриль заощаджує місце на кухні та відповідно до грошових вкладень. В аерокрилі можна готувати все й у будь-якому посуді, крім дерев'яного та пластикового. Тобто спеціальний посуд можна не купувати, а скористатися вже наявною на кухні.
Аерогриль дуже зручний для людей, які дотримуються принципів здорового харчування, позаяк продукти, які в ньому готуються, практично не втрачають своїх корисних властивостей і краще засвоюються організмом. В аерокрилі можливе приготування, без жиру, дієтичних страв для людей, які страждають від харчових алергій. Під час приготування в аерокрилі їжа абсолютно не зневоднюється, тому є величезна різниця у смаку продуктів, приготованих у аерокрилі та за допомогою стандартних способів оброблення.