Тому краще скористатися соковарки. Сучасні моделі здатні переробляти за один раз до 3-5 кілограмів продукту, а сік відразу виходить стерильним.
До речі, варто уточнити, що соковарка, строго кажучи, готує не сік, а екстракт продукту, званий соком за традицією. Склад соку, вичавленого на соковижималці і отриманого з соковарки, істотно розрізняється. Наприклад, яблучний сік з соковарки містить більше пектинів і менше вітамінів, ніж вичавлений. Зате соковарка дозволяє отримувати сік з фруктів, які неможливо переробити на соковижималці (жовта слива, айва).
Влаштована соковарка досить просто, найчастіше це три ємності, вставлені одна в іншу.
Вода наливається в нижню ємність 1, схожу на широку низьку каструлю. Втім, саме в якості каструлі ця ємність і може бути використана при необхідності. Кришка соковарки зазвичай до неї підходить.
Утворюється при кипінні води пар проходить в отвір ємності 2. Це деталь складної форми, призначена для збору виділяється соку. Для зливу соку в нижній частині передбачений відвід з трубкою і зажимом. Зверху встановлюється друшляк 3 для фруктів і овочів, який закривається кришкою 4. Пара проникає в отвори друшляка, проходить через продукти, вбираючи в себе сік, а потім накопичується у збірнику 2. Деякі соковарки є універсальними і мають змінний модуль, який встановлюється замість друшляка і дозволяє використовувати їх в якості пароварки.
Соковарки відрізняються один від одного робочим об'ємом – місткістю друшляка для продуктів, а також об'ємом ємності для збору соку. Поширені моделі мають робочий об'єм від 4 до 10-12 літрів. Крім того, соковарки розрізняються джерел тепла для нагріву. Більшість соковарок встановлюються на газову або електричну плиту. При необхідності можна пошукати электросоковарки, вони нагріваються електричним струмом.
Якщо овочі та фрукти будуть перероблятися від випадку до випадку, то краще взяти алюмінієву соковарку робочим об'ємом 4-6 літрів. Переваги такоговыбора — відносно невеликі габарити, які спрощують зберігання і невисока ціна.
Для більш інтенсивного використання рекомендується звернути увагу на соковарки з нержавіючої сталі з робочим об'ємом 6-8 літрів. Соковарки з нержавіючої сталі стійкіші до пошкоджень і легше відмиваються.
Ну і для переробки дарів саду та городу в «промислових» масштабах потрібно соковарка з нержавіючої сталі об'ємом 8-10 і більше літрів.
Особливу увагу потрібно звернути на вибір соковарки власникам індукційних плит. Алюмінієва соковарка для них не підійде, тільки сталева. Та й то після уточнення, чи зможе вона використовуватися на таких плитах. Для експлуатації на дачі, де плити немає взагалі, єдиним вибором буде електрична соковарка.
Перед першим використанням соковарку треба вимити гарячою водою, а зливний шланг прокип'ятити. В нижню ємність заливається вода до рівня 2/3 від максимуму. Встановлюється збірник соку і друшляк з підготовленими плодами. При підготовці плоди потрібно помити, відокремити всі неїстівні частини (гілки, листя, плодоніжки), великі плоди порізати на частини. Після цього зливний шланг закривається затиском, і соковарка ставиться на вогонь. Періодично потрібно перевіряти кількість води, чтобы вся не выкипела. Делать это надо осторожно, лучше всего в рукавичках. Выделяющийся сок разливают в стерилизованные банки или бутылки и сразу же закатывают.
В соковарке можно получать сок из винограда, яблок, малины, клубники, смородины, крыжовника, вишни, черешни, айвы, сливы, томатов, тыквы и других ягод, фруктов и овощей. Выход готового сока составляет 50-80% от массы продукта, из ягод больше, из фруктов и овощей меньше.
При необхідності можна зробити підсолоджений сік. Цукор закладають прямо в соковарку поверх продукту. На 1 кг яблук, винограду, полуниці, малини достатньо 50 грамів цукру, вишні – 70 грамів, смородини та агрусу — близько 80 грамів.
На даний момент у нашому інтернет-магазині http://posudniydom.com.ua діє відмінна пропозиція Соковарка Wellberg WB 1256 на 8 л
Комплектація:
Корисні поради:
Особенности:
Дополнительно: Весь товар нашего интернет магазина сертифицирован. Остальной ассортимент кухонной посуды представлен здесь. Только у нас этот товар представлен по доступной цене и всегда в наличии. Купить кастрюли, сковороды, воки, ковши, сотейники в нашем интернет-магазине можно как в розницу так и оптом по более выгодной цене. Действуют партнерские предложения.
Основные атрибуты | |
---|---|
Производитель | Wellberg |
Материал | Нержавеющая сталь |
Материал крышки | Скло |
Матеріал ручок | Нержавіюча сталь |
Тип дна | Багатошарове |
Тип плити | Електрична, Склокерамічна, Індукційна |